امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
انتظارِ ظهور يا اعتقاد به ظهور؟!

انتظارِ ظهور يا اعتقاد به ظهور؟!

    انتظار، تنها به معناى آمادگى براى پذيرش ظهور نيست ؛ بلكه علاوه بر آن، در انديشه آن بودن و آرزو داشتن آن را نيز مى ‏طلبد.

    ممكن است بسيارى از افراد آمادگى و امكانات براى پذيرايى از ميهمان را داشته باشند ولى از كسى دعوت نكرده و در انتظار آمدن ميهمان نباشند. اين گونه افراد را تنها به خاطر آمادگى داشتن براى پذيرايى، نمى‏ توان منتظر ميهمان دانست ؛ زيرا نه منتظر آمدن ميهمان هستند و نه از نيامدن آن، ناراحت مى ‏شوند.

    با اين بيان روشن مى‏ شود كه در خودسازى و تهذيب نفس، بدون توجّه به مسأله انتظار و فرا رسيدن روزگارى كه سراسر جهان از وجود ظلم و ستم پاكسازى مى ‏شود، كمبود وجود دارد؛ زيرا كسى كه اين گونه است يكى از وظايف بزرگ خود را كه انتظار داشتن براى پاكسازى جهانى و حركت به سوى آن مقصد است، به دست فراموشى سپرده است.

    به عبارت ديگر ؛ اصلاح نفس و پاكسازى در صورتى به تكامل و اوج خود مى‏ رسد كه انسان در آرزو و انديشه پاكسازى سراسر جهان باشد و تنها به تهذيب نفس خويشتن نينديشد. پس كسى كه براى اصلاح حال خويش تلاش مى‏ كند بايد در انتظار ظهور مصلح جهان باشد و تنها به اعتقاد داشتن به اين موضوع بسنده نكند.

    بنابراين، نكته ‏اى كه بايد مورد توجّه قرار گيرد اين است كه : ميان انتظارِ ظهور و اعتقاد به آن تفاوت بسيارى وجود دارد. زيرا همه شيعيان بلكه بسيارى از ملّت‏هاى ديگر جهان به ظهور مصلحى كه سرانجام سراسر جهان را پر از عدل و داد كند اعتقاد دارند ؛ ولى همه آنانى كه اعتقاد به اين حقيقت دارند در انتظار تحقّق آن نيستند !

    كسى منتظر ظهور امام زمان ارواحنا فداه مى ‏باشد كه علاوه بر اعتقاد، اميد و انتظار درك آن زمان را داشته باشد و بر اساس انتظار و اميد، عمل نمايد.

    تمام رواياتى كه مسأله انتظار در آن‏ها ستوده شده است، بر لزوم اميدوارى و امكان وقوع و درك ظهور امام عصر ارواحنا فداه دلالت مى ‏كنند ؛ زيرا اگر انتظار و اميد نباشد و انسان مأيوس از درك زمان ظهور باشد، چگونه به روايات انتظار كه درس اميد و آرزو را به انسان‏ها مى ‏آموزند، عمل كرده است؟!

    بنابراين، علاوه بر اعتقاد به مسأله ظهور و آمادگى براى درك آن روزگار - به دليل رواياتى كه درس انتظار را به ما مى‏ آموزند - هر انسانى وظيفه دارد در انديشه ظهور بوده و اميدوار به درك آن، و معتقد به امكان فرا رسيدن آن در زمان خود باشد، و براى آن كه با عافيت زمان ظهور را درك كند دعا نمايد و بداند كه خداوند آنچه بخواهد انجام مى‏ دهد.

 

    بازدید : 4568
    بازديد امروز : 8431
    بازديد ديروز : 19532
    بازديد کل : 128834155
    بازديد کل : 89507054