دقّت در زندگى حيوانات
اكنون روشن شده است كه نور و روشنايى روز در زندگانى بسيارى از حيوانات داراى اثر روشن و آشكار مى باشد ، ما پس از بحثى فشرده دربارۀ زندگى حيوانات به نقل نمونه اى از آن مى پردازيم :
بررسى ، دقّت و جستجو در چگونگى ، پيدايش و زندگى ميلياردها حيوان و آشنا شدن با رازهاى آفرينش انواع آنها ، ايمان انسان را به قدرت عظيم آفرينندۀ آنها بيشتر مى كند .
خداوند كريم همان گونه كه آفرينش انسانها و زمين را نشانۀ قدرت خود بيان فرموده ، خلقت جنبندگان را نيز نشانۀ توانايى خويش قرار داده است و مى فرمايد :
«وَمِنْ آياتِهِ خَلْقُ السَّماواتِ وَالْأَرْضِ وَما بَثَّ فيهِما مِنْ دابَّةٍ» .(32)
و از نشانه هاى قدرت او آفرينش آسمانها و زمين است و نيز موجوداتى كه در آنها خلق و منتشر فرموده و او هر گاه اراده فرمايد قادر بر گرد آوردن آنها در روز موعودِ قيامت است.
و همچنين مى فرمايد :
«وَفى خَلْقِكُمْ وَما يَبُثُّ مِنْ دابَّةٍ آياتٌ لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ» .(33)
و نيز در آفرينش شما و جنبندگانى كه در سراسر خلقت پراكنده اند ، نشانه هايى از قدرت آفريدگار براى آنان كه يقين مى ورزند .
و در سورۀ انعام دربارۀ اجتماع آنان مى فرمايد :
«وَما مِنْ دابَّةٍ فِى الْأَرْضِ وَلا طائِرٍ يَطيرُ بِجَناحَيْهِ إِلّا اُمَمٌ أَمْثالُكُمْ ما فَرَّطْنا فِى الْكِتابِ مِنْ شَيْءٍ ثُمَّ إِلى رَبِّهِمْ يُحْشَرُونَ» .(34)
و هيچ جنبنده اى در زمين نيست و نه هيچ پرنده اى كه با دو بال خود پرواز مى كند ، مگر آن كه آنها هم امّتهايى مثل شما (انسانها) هستند . ما ، در اين كتاب از ذكر هيچ مطلبى فروگذار نكرديم ، سپس تمام مخلوقات به سوى پروردگارشان بازگردانده مى شوند .
خداوند در اين آيۀ شريفه ، گروه گروه بودن حيوانات را بيان فرموده است . دقّت در زندگى حيوانات ، ايمان و اعتقاد انسان را به وجود خالق و پروردگار قادر محكم مى كند .
ما در اينجا نمونۀ كوچكى از زندگى گروهى حيوانات را نقل مى كنيم كه شاهد بر گروه گروه بودن آنان مى باشد و نيز دلالت مى كند كه طولانى شدن روز و افزايش زمان تابش نور خورشيد چگونه بر سيستم عصبى آنها تأثير مى گذارد و آنها را به واكنش عجيب وادار نموده و در زندگى آنها تحوّل به وجود مى آورد .
«ميليونها پرنده از انواع مختلف ، در آخر تابستان مهاجرت مى كنند و زادگاهشان را به سوى مناطقى كه در زمستان آب و هواى گرمترى دارد ، ترك مى كنند . اين پرندگان ، بهار سال بعد به سرزمينى كه در آن توليدمثل مى كردند ، بازمى گردند .
برخى از پرندگان مهاجر ، هر ساله بيش از 32 هزار كيلومتر را مى پيمايند . آنها راه بازگشت به زادگاهشان را با دقّتى خارق العاده مى يابند . برخى از اين پرندگان ، تنها و برخى ديگر به طور دسته جمعى مهاجرت مى كنند .
مهاجرت پرندگان ، با تغيير طول روز آغاز مى شود . تغيير طول روز ، بر سيستم عصبى آنها اثر مى گذارد . هنگامى كه روزها كوتاهتر مى شوند ، پرندگان پيام عصبى خاصّى دريافت مى كنند كه موجب مى شود به سوى مناطق گرمتر پرواز كنند . زمانى كه طول روز تا حدّ معيّنى افزايش مى يابد ، پيام ديگرى به مغزشان ارسال مى شود كه باعث بازگشت آنها به زادگاهشان مى شود .»(35)
اميدواريم هر چه زودتر با طلوع نور جهانتاب حضرت بقيّة اللَّه الأعظم ارواحنا فداه ، در سراسر جهان تحوّلى عظيم به وجود آيد و اتمهاى وجود انسانها ، حيوانها ، نباتات و جمادات حركتى نو را در مسير ترقّى و پيشرفت آغاز نمايد تا روزگارى كه زمين و آنچه در او هست به صورتى برتر تبديل گردد !
32) سورۀ شورى ، آيۀ 29 .
33) سورۀ جاثيه ، آيۀ 4 .
34) سورۀ انعام ، آيۀ 38 .
35) پرسشهاى عجيب ، پاسخهاى عجيبتر : 98/2 .
بازديد امروز : 26568
بازديد ديروز : 108362
بازديد کل : 138262858
|