امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
ادب و احترام شيعه نسبت به امام زمان عجّل اللَّه تعالى فرجه در روز عيد فطر

ادب و احترام شيعه نسبت

به امام زمان عجّل اللَّه تعالى فرجه در روز عيد فطر

    سيّد بزرگوار علىّ بن طاووس رحمه الله مى‏ گويد : اينك بيانى در مورد ادب و احترام معتقدين به مقام والاى امامت آن حضرت را در روز عيد متذكّر شده و مى‏ گويم :

    در روز عيد فطر، اگر آن حضرت صاحب حكم و امر بود و در مسند حكومت نشسته و همه مردم در زير فرمان آن حضرت بودند، بايستى به افتخار توجّه و احسان خداوند به آن حضرت، و بر تماميّت قدرتش به او تبريك و تهنيت گفت.

    پس از آن، به خود و عزيزان خود و همه مردم جهان و به هر فردى كه به واسطه امامت او و به بركت وجود او هدايت شده، و بوسيله بركات دولت او خوشبخت شده است ؛ تبريك و تهنيت بگو.

    و اگر اعتقادت بر اين است كه آن حضرت واجب الإطاعه است، ولى از تصرّف در امور رياست خويش ممنوع است، پس بايد آثار تساوى و يارى در خشم و غضب تو همراه خداى متعال - كه مولاى تو و مولاى اوست - و خشم و تأسّف بر آنچه از فضل او از دست رفته است در چنين روزى در چهره تو هويدا گردد.

    زيرا كه با سند شيخ صدوق رحمه الله از «من لايحضره الفقيه» و غير آن براى ما روايت شده است كه حنّان بن سدير از عبداللَّه بن دينار از امام باقر عليه السلام نقل كرده كه حضرت فرمود :

 اى عبداللَّه ؛ هيچ عيد قربان و عيد فطرى براى مسلمانان نيست جز آنكه در آن روز غم و اندوه آل محمّد عليهم السلام تازه مى‏ شود.

 عرض كردم : چرا؟

 حضرت فرمود : چون آنها حقّ خودشان را در دست ديگران مى ‏بينند.

    سيّد بن طاووس رحمه الله در ادامه سخن مى‏ فرمايد : آرى، تو اگر دوران حضور حضرتش را در مقابل ديدگانت حاضر مى‏ كردى، و مى‏ ديدى كه چگونه پرچم اسلام با عدل و داد به اهتزاز در آمده، و احكام مردم با فضل و برترى شهرت يافته، و همه اموال در راه خدا به بندگان بخشيده مى‏ شود، و مردم را به آرزوهاى خوب مژده داده و از آن‏ها مى ‏پذيرند.

    و چگونه ايمنى و امنيّت همه مناطق دور و نزديك را فرا گرفته، و چگونه هر ناتوان و خوار و تنهايى را بطور كامل يارى مى ‏كنند؟

    و چگونه دنيا با خورشيدهاى سعادتبخش خود روشن شده، و دست اقبال سعادتش را بر هر زمين پست و بلندى گشوده است؟

    و چگونه حكم باهر و سلطنت پيروز و قاهر خدا در همه جا آشكار مى‏شود، طورى كه عقل‏ها و دل‏ها شادمان مى‏ شوند، و همه آفاق كران تا كران از نور و روشنايى پر مى‏ شود؟

    اى برادر ؛ سوگند به خدا، اگر چنين مدينه فاضله‏ اى در برابر ديدگانت مجسّم شود در همچو عيدى كه به آمدن آن مسرور و خوشحال بودى عيشت مكدّر شده و بهم خواهد خورد، و خواهى دانست كه چقدر كرامت خدا و فضل و احسان او از تو فوت شده و غم و اندوه و تأسّف بر تو غلبه كرده و سراسر وجود تو را فرا مى‏ گيرد و اشك در چشمانت حلقه خواهد زد زيرا سزاوار است كه تو بر عزيز خود وفا نمايى.

    اينك سخن را در اين گفتار از تو دريغ كرده و عنان آن را بدست گرفته كه سخن در اين مقال زياد است، و آنچه بيان شد از باب اشاره و تنبيه بود، زيرا كه آنچه ما مى‏ خواهيم شرح دهيم عبارات گنجايش آن را ندارند.

بديهى است كه وفا و صفا بر ياران حق شناس موقع جدايى و دورى بهتر از وفا و صفاى در حضور و كنار آنها است، پس بايستى در قلبت براى مولاى خود وفا و صفا داشته باشى كه پروردگار تو براى برطرف كردن اندوهت توانا است.(1)


1) إقبال الأعمال : 584. دعاى روز عيد فطر را در بخش 12 ص 507 مى ‏آوريم به خاطر مناسبت دعا با آن بخش.

 

    بازدید : 2117
    بازديد امروز : 0
    بازديد ديروز : 20360
    بازديد کل : 127589462
    بازديد کل : 88866750