4 - آموختن علوم از راه فراحسّى
نكتۀ بسيار جالبى كه سزاوار است در آن دقّت شود اين است كه فراگيرى علم و دانش از راه سمع و بصر ، استفاده از قواى حسّى انسان است و آن دو از حواسّ پنجگانه ظاهرى انسان مى باشند . با توجّه به مسألۀ تكامل در عصر درخشان ظهور و حيات قلبها و كامل شدن خردها ، به دست آوردن علم و دانش از راههاى فراحسّى بسيار خواهد بود.
با تأمّل و انديشيدن در آنچه گفتيم بسيار بديهى و واضح است كه حيات دل و تكامل عقل راه را براى فراگرفتن علم و دانش باز مى كند . بنابراين راه فراگيرى علم و دانش در آن زمان كه عموم مردم از حيات قلب و تكامل عقل و خرد برخوردارند ، در انحصار ديدن و شنيدن نيست ، بلكه با قدرتهاى فراحسّى كه در آن زمان انسانها به آن دست مى يابند ، به راحتى بر علم و دانش خود مى افزايند .
«مشاهده فؤادى» كه بر اثر «حيات قلب» به دست مى آيد ، نمونه اى از راههاى فراگيرى علم و دانش با استفاده از قدرت فراحسّى است .
در عصر درخشان ظهور كه عصر دانش و بينش است ، انسان بر اثر حيات قلب ، به اين قدرتِ فراحسّى دست يافته و به وسيلۀ آن بينشِ قلب به دانش و فرهنگ خود مى افزايند .
در روزگار شكوهمند ظهور ، انسانها نه تنها به وسيلۀ چشم و بصر ، بلكه از طريق قلب و بصيرت نيز به فراگيرى علوم و معارف مى پردازند . با گشوده شدن راههاى حسّى ديگر و باز شدن راههاى فراحسّى در روزگار درخشان ظهور ، ثابت مى شود كه راه فراگيرى علم و دانش در انحصار چشم و گوش نيست.
نكتۀ جالب توجّه ديگر ، عمومى شدن و بثّ در ميان همۀ مردم است كه راههاى فراگيرى همانند القاء ، راه آن براى همه باز خواهد شد و همه از آن استفاده مى كنند؛ همان گونه كه در روايت وارد شده است .
الآن هر دانشمندى با تخصّص و مهارتى كه در رشتۀ خود دارد ، در درك علوم ديگر ناتوان است ؛ زيرا راه علم فقط سمعى و بصرى است و اين محدوديّت آور است ؛ هم براى فراگير شدن علم در ميان همه و هم براى دانشمندان .
با توجّه به پاك شدن و تهذيب نفس مردم ، مرگ شيطان و تكميل عقلها بديهى است كه راههاى فراگيرى علوم عمومى خواهد شد و مردم می توانند از غير راه سمع و بصر تحصيل علم نمايند .
بازديد امروز : 32262
بازديد ديروز : 108362
بازديد کل : 138268552
|