از چه كسانى پيروى كنيم؟
آيا انسان مى تواند از دانشمندانى كه دست به خيانت زدند و لباس خدمتگذارى به ستمگرانِ جهان را پوشيدند ، پيروى كند؟!
آيا صحيح است ما فريب تبليغات گستردۀ غرب را خورده و فريفتۀ زندگى ماشينى آنان شويم؟
ستمگران جهان از زمانهاى دور به مخالفت با پيامبران الهى برخاستند و تودۀ ملّت را از پيوستن به آنان بازداشتند ...
با فرارسيدن عصر رسالت رسول خدا حضرت محمّد صلى الله عليه وآله وسلم و عصر امامت خاندان وحى عليهم السلام ، گروهى كه شريرترين افراد در طول تاريخ بودند به مخالفت با خاندان نبوّت برخاستند و مردم را از گِرد خاندان وحى عليهم السلام پراكندند ، و با بازداشتن مردم از نوشتن فرموده هاى رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم و بستن باب علم آن بزرگوار ، به عصر جاهليّت تداوم بخشيدند .
آنها نگذاشتند مردم از آبشخور علمِ وحيانى سيراب شوند و از سرچشمۀ زلال دانش الهى بهرهمند گردند.
آنها نگذاشتند علم و دانش در ميان مردم جهان گسترش يابد و با دور شدن مردم از خاندان وحى عليهم السلام ، آن بزرگواران نكته هاى ناب علم و اسرارِ دانش را فقط به بزرگان اصحاب خود آموختند .
آيا انسان از رهبرانى پيروى كند كه همۀ اسرار هستى در برابر آنها روشن و آشكار است و علم و دانش آنان به تمامى موجودات جهان توسعه دارد ، يا از دانشمندانى كه خود بارها به جهل و عجز خود اعتراف نموده اند؟ و بارها علم و دانش خود را در برابر مجهولاتشان بسيار اندك و ناچيز شمرده اند.
به عنوان نمونه ، «اسحاق نيوتن» - كه او را از بزرگترين دانشمندان جهان مى دانند - در اين باره گفته است : «من نمى دانم كه از نظر جهانيان چه هستم؟ از دريچۀ چشم خودم به كودكى مى مانم كه در ساحل دريا گرم بازى است و خود را به جستن سنگريزه هايى خوشتراش از سنگدانه هاى ديگر و صدفهايى خوشنقشتر از صدفهاى ديگر مشغول مى كند. امّا در اين ميان ، اقيانوس ناگشودۀ حقيقت ، از بىكران تا بى كران فراروى او همه جا گسترده است .»(204)
اين اعتراف ، واقعيّتى است كه نه تنها دربارۀ «نيوتن» بلكه دربارۀ همۀ افرادى چون او، صحيح است . البتّه گروه زيادى بر اثر جستجوى فراوان ، سنگريزه هاى خوشتراش و يا صدفهاى خوشنقشترى را يافته اند ولى پرسش ما اين است :
آيا بشر بايد از كودكانى كه سرگرم بازى هستند پيروى كند يا تلاش كند به سوى كسانى كه با اسرار خلقت و رازهاى جهان آفرينش آشنا هستند راه يابد ؟
بديهى است كه گم كردن راه سبب گمراهى مى شود و گمراهى نتيجه اش اشتباه و تباهى است .
------------------------------------------
204) رك : فكر ، نظم ، عمل : 93 .
بازديد امروز : 29166
بازديد ديروز : 108362
بازديد کل : 138265456
|