امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
(2) حرز ديگرى نيز به نام رقعة الجيب

(2)

 حرز ديگرى نيز به نام رقعة الجيب

سيّد بن طاووس‏ رحمه الله در كتاب «مهج الدعوات» به سند مفصّل خود از احمد بن ‏محمّد بن ابى نصر روايت كرده است كه حضرت امام رضا عليه السلام فرمود:

رقعة الجيب پناه است براى هر چيز، و باعث حفظ و حراست مى ‏گردد.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ

بِسْمِ اللَّهِ «اخْسَئُوا فيها وَلاتُكَلِّمُونِ»(5)، «إِنّي أَعُوذُ بِالرَّحْمنِ مِنْكَ إِنْ‏كُنْتَ تَقِيّاً»(6).

أَخَذْتُ بِسَمْعِ اللَّهِ وَبَصَرِهِ عَلى أَسْماعِكُمْ وَأَبْصارِكُمْ، وَبِقُوَّةِ اللَّهِ عَلى قُوَّتِكُمْ، لا سُلْطانَ لَكُمْ عَلى فُلانِ بْنِ فُلانَةَ، وَلا عَلى ذُرِّيَّتِهِ، وَلا عَلى أَهْلِهِ، وَلا عَلى أَهْلِ بَيْتِهِ.

سَتَرْتُ بَيْني وَبَيْنَكُمْ بِسِتْرِ النُّبُوَّةِ، اَلَّذِي اسْتَتَرُوا بِهِ مِنْ سَطَواتِ ‏الْجَبابِرَةِ وَالْفَراعِنَةِ. جَبْرَئيلُ عَنْ أَيْمانِكُمْ، وَميكآئيلُ عَنْ يَسارِكُمْ، وَمُحَمَّدٌ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَالِهِ أَمامُكُمْ، وَاللَّهُ يَطَّلِعُ عَلَيْكُمْ، بِمَنْعِهِ نَبِيَّ اللَّهِ ‏وَبِمَنْعِ ذُرِّيَّتِهِ وَأَهْلِ ‏بَيْتِهِ مِنْكُمْ وَمِنَ الشَّياطينِ، ما شآءَ اللَّهُ، لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظيمِ.

أَللَّهُمَّ إِنَّهُ لايَبْلُغُ جَهْلُهُ أَناتَكَ، وَلايَبْتَليهِ وَلايَبْلُغُ مَجْهُودُ نَفْسِهِ، عَلَيْكَ ‏تَوَكَّلْتُ وَأَنْتَ نِعْمَ الْمَوْلى وَنِعْمَ النَّصيرُ، حَرَسَكَ اللَّهُ يا فُلانَ بْنَ فُلانَةٍ وَذُرِّيَّتَكَ مِمَّا تَخافُ عَلى أَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ، وَصَلَّى اللَّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَالِهِ.

به نام خداوند بخشنده مهربان

بنام خدا «دور شويد با خوارى در آن (در آتش) و سخن نگوييد»، «همانا من پناه مى ‏برم ‏به خداوند رحمان از تو اگر پرهيزكننده باشى». به شنوائى و بينائى خدا، شنوائى‏ و بينائى شما را گرفتم، و به نيروى الهى نيروى شما را گرفتم، براى شما بر فلانى پسر فلانى و بر فرزندانش، و اهل و عيالش تسلّطى و قدرتى نيست. بين خودم و شما را به پوشش نبوّت كه خود را از شرّ قدرتمندان و فرعون‏هاى زمانشان مى ‏پوشيدند پوشيدم. جبرئيل از طرف راست شما، و ميكائيل از طرف چپ شما، و محمّد - كه درود خدا بر او و آل او باد - پيشاپيش شما، و خداوند بر شما اشراف دارد و آگاه است، به نگه داشتن او پيامبر را و به نگه ‏داشتن فرزندانش و اهل بيتش را از شرّ شما و شياطين، آنچه خدا بخواهد همان مى شود، هيچ قدرت و نيرويى جز به سبب خداوند بزرگ بلندمرتبه نيست. خداوندا؛ جهل و نادانى او بر بردبارى تو نمى ‏رسد و متوجّه آن نمى ‏شود، و به تلاش و كوشش نهايى خود نمى ‏رسد، بر تو توكّل نمودم، و تو خوب مولا و سرورى هستى و خوب ياورى مى‏ باشى، اى فلانى پسر فلانى خداوند تو و فرزندانت را از آنچه بر يكى از آفريدگانش مى ‏ترسى حفظ فرمايد، و درود خدا بر محمّد و آل او باد.

و آية الكرسى را آن‏گونه كه نازل شده است بنويس: «اَللَّهُ لا إِلهَ إِلّا هُوَ الْحَىّ ‏الْقَيُّومُ لاتَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلا نَوْمٌ لَهُ ما فِى السَّماواتِ وَما فِى الْأَرْضِ مَنْ ذَاالَّذى يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلّا بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ ما بَيْنَ أَيْديهِمْ وَما خَلْفَهُمْ وَلايُحيطُونَ‏ بِشَىْ‏ءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلّا بِما شآءَ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّماواتِ وَالْأَرْضَ وَلايَؤُدُهُ‏ حِفْظُهُما وَهُوَ الْعَلِىُّ الْعَظيمُ»(7).

«خداوند است كه معبودى جز او نيست، زنده و پاينده است، او را چرت و خواب نگيرد، آنچه در آسمان‏ها و زمين است از آن او است،‏ كيست كه بتواند در پيشگاه او جز به اذن و فرمان او شفاعت كند، آنچه پيشاپيش آنها است‏ و آنچه پشت سر دارند همه را مى ‏داند، و به علم و دانش او جز به مقدارى كه او بخواهد كسى احاطه پيدا نمى‏ كند، كرسى او آسمان‏ها و زمين را در بر مى ‏گيرد، و نگهدارى زمين و آسمان او را به زحمت نمى ‏اندازد، و او بلندمرتبه و بزرگ است».

   و بنويس: لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظيمِ، لا مَلْجَأَ مِنَ اللَّهِ إِلّا إِلَيْهِ، وَحَسْبِيَ اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكيلُ، وأسلم في رأس الشهبا فيها لما لسلسبيلا (ليها طلسلسبيلا)، وَصَلَّى اللَّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَالِهِ الطَّيِّبينَ الطَّاهِرينَ.(8)

هيچ جنبشى و نيرويى جز به سبب خداوند بلندمرتبه باعظمت نيست، پناهگاهى از خدا جز به سوى او نيست، و خداوند مرا بس است و او خوب دفاع ‏كننده و پشتيبانى است. و درود خداوند بر (حضرت) محمّد و آل پاك و پاكيزه او باد.


5) سوره مؤمنون، آيه 108.

6) سوره مريم، آيه 18.  

7) سوره بقره، آيه 255.

8) مهج الدعوات: 51، و در هديّة الزائرين وبهجة الناظرين: 609، البلد الأمين: 434، بحار الأنوار: 344/94، و ج 6/95 با تفاوتى اندك.

 

    بازدید : 11200
    بازديد امروز : 16180
    بازديد ديروز : 23196
    بازديد کل : 127627493
    بازديد کل : 88885765