امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
(7) زيارت حضرت موسى بن جعفر عليهما السلام و ساير ائمّه عليهم السلام

(7)

زيارت حضرت موسى بن جعفر عليهما السلام

و ساير ائمّه عليهم السلام (8)

«حسن بن علىّ وشّاء گويد: از حضرت امام رضا عليه السلام در مورد زيارت حضرت ‏موسى بن جعفر عليه السلام پرسيدم كه آيا همانند زيارت امام حسين ‏عليه السلام است؟

فرمود: بلى.(9)

حسن بن محمّد قمى از حضرت امام رضا عليه السلام روايت كرده است كه فرمود:

هر كس قبر پدرم را در بغداد زيارت كند، همانند آن است كه قبر رسول‏ خدا صلى الله عليه وآله وسلم و اميرالمؤمنين ‏عليه السلام را زيارت كرده باشد؛ با اين تفاوت كه براى رسول ‏خدا و اميرالمؤمنين ‏عليهما السلام فضل و برترى ثابت است.(10)

ابن سنان گويد: به حضرت امام رضا عليه السلام عرض كردم: كسى كه قبر پدر شما را زيارت كند چه پاداشى دارد؟

حضرت امام رضا عليه السلام فرمود:

بهشت پاداش آن است، پس او را زيارت كن.(11)

حسن بن بشّار واسطى گويد: از حضرت امام رضا عليه السلام پرسيدم: كسى كه قبر پدر شما را زيارت كند چه ثوابى براى او است؟

حضرت فرمود:

آن حضرت را زيارت كن.

عرض كردم: چه فضيلتى در آن است؟

فرمود: زيارت او فضيلتى مانند فضيلت زيارت پدرش يعنى رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم‏ دارد.

عرض كردم: من بيمناكم و برايم داخل شدن در حرم مطهّر آن حضرت ممكن ‏نيست چه كنم؟

فرمود: از آن طرف جِسر (پُل) بر او سلام بگو و زيارت كن.(12) (13)

شيخ صدوق‏ رحمه الله به سند خود از علىّ بن حسان روايت كرده است كه گفت: از حضرت امام رضا عليه السلام در مورد آداب زيارت مرقد پاك حضرت موسى بن جعفر عليه السلام‏ سؤال شد.

امام ‏عليه السلام فرمود:

در مساجدى كه اطراف آن است نماز بخوانيد، و در هر زيارتگاهى كفايت ‏مى ‏كند كه بگوييد:

اَلسَّلامُ عَلى أَوْلِيآءِ اللَّهِ وَأَصْفِيآئِهِ، اَلسَّلامُ عَلى اُمَنآءِ اللَّهِ وَأَحِبَّآئِهِ، اَلسَّلامُ عَلى أَنْصارِ اللَّهِ وَخُلَفآئِهِ، اَلسَّلامُ عَلى مَحالِّ مَعْرِفَةِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ‏ عَلى مَساكِنِ ذِكْرِ اللَّهِ.

   اَلسَّلامُ عَلى مُظْهِري أَمْرِ اللَّهِ وَنَهْيِهِ. اَلسَّلامُ عَلَى الدُّعاةِ إِلَى اللَّهِ، اَلسَّلامُ عَلَى الْمُسْتَقَرّينَ في مَرْضاتِ اللَّهِ، اَلسَّلامُ عَلَى الْمُخْلَصينَ في ‏طاعَةِ اللَّهِ. اَلسَّلامُ عَلَى الْأَدِلّاءِ عَلَى اللَّهِ.

   اَلسَّلامُ عَلَى الَّذينَ مَنْ والاهُمْ فَقَدْ والَى اللَّهَ، وَمَنْ عاداهُمْ فَقَدْ عادَى ‏اللَّهَ، وَمَنْ عَرَفَهُمْ فَقَدْ عَرَفَ اللَّهَ، وَمَنْ جَهِلَهُمْ فَقَدْ جَهِلَ اللَّهَ، وَمَنِ اعْتَصَمَ‏ بِهِمْ فَقَدِ اعْتَصَمَ بِاللَّهِ، وَمَنْ تَخَلَّى مِنْهُمْ فَقَدْ تَخَلَّى مِنَ اللَّهِ.

   اُشْهِدُ اللَّهَ أَنّي سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَكُمْ، وَحَرْبٌ لِمَنْ حارَبَكُمْ، مُؤْمِنٌ ‏بِسِرِّكُمْ وَعَلانِيَتِكُمْ، مُفَوِّضٌ في ذلِكَ كُلِّهِ إِلَيْكُمْ، لَعَنَ اللَّهُ عَدُوَّ الِ مُحَمَّدٍ مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ مِنَ الْأَوَّلينَ وَالْاخِرينَ، وَأَبْرَأُ إِلَى اللَّهِ مِنْهُمْ، وَصَلَّى‏ اللَّهُ عَلى مُحَمَّدٍ وَالِهِ الطَّاهِرينَ.

سلام بر اولياء خدا و برگزيدگان او، سلام بر امانتدران الهى و دوستان او، سلام بر ياران پروردگار و جانشينان او، سلام بر محل‏ها و جايگاه‏ هاى‏ شناخت خداوند، سلام بر خانه ‏ها و منزلگاه‏ هاى ياد خدا، سلام بر آشكاركنندگان خواسته‏ ها و نخواسته ‏هاى خداوند، سلام بر دعوت ‏كنندگان (مردم و فراخوانان آنان) به سوى خداوند، سلام بر اهل ثبات و پايدارى در آنچه مورد رضايت خداوند است، سلام بر خالصان در فرمانبردارى خداوند، سلام بر نشان‏ دهندگان و بهترين دليل‏ها بر خداوند، سلام بر آنان‏كه هر كس آن‏ها را دوست بدارد در حقيقت خدا را دوست داشته، و هر كس با آن‏ها دشمنى كند در حقيقت با خدا دشمنى نموده، و هر كس آنان را بشناسد در حقيقت خدا را شناخته، و كسى كه آنان را نشناسد در حقيقت خدا را نشناخته، و كسى كه با آن‏ها همراه باشد و بپيوندد در حقيقت با خدا پيوسته، و كسى كه از آن‏ها جدا باشد در حقيقت از خدا جدا گشته است. خدا را گواه مى‏ گيرم كه من با كسى‏ كه سر سازش با شما دارد در صلح و صفا و سازشم، و با كسى‏ كه با شما در جنگ و مبارزه است ناسازگار و در نبردم، به پنهان شما و آشكار شما ايمان دارم، در همه اين‏ها امر خود را به شما واگذار نموده‏ ام، خداوند لعنت كند دشمن شما آل محمّد را از جنّ و انسان، از پيشينيان و آيندگان، و به سوى خداوند از همه آنان بيزارى مى ‏جويم، و درود خدا بر (حضرت) محمّد و  آل پاك او  باد.

مرحوم شيخ صدوق فرموده است: خواندن اين زيارت براى هر امام جايز است.

 پس از زيارت، بر پيغمبر و اهل بيت او عليهم السلام زياد صلوات فرستاده و نام آنان را ببريد، و از دشمنان‏شان بيزارى جسته و لعن و نفرين كنيد، و آنچه مى خواهيد براى ‏خود و مردان و زنان مؤمن دعا كنيد.(14)


8) اين زيارت از حضرت امام رضا عليه السلام درباره حضرت موسى بن جعفر عليهما السلام وارد شده و در روايت ديگر از حضرت امام‏ رضا عليه السلام روايت شده كه حضرت موسى بن جعفر عليهما السلام خواندن اين زيارت را در حرم حضرت امام حسين‏ عليه السلام دستور دادند (بحار الأنوار: 8/102)؛ ولى همان‏گونه كه خواهيم گفت، اين زيارت را در تمام مشاهد مقدّسه مى ‏توان خواند.

9) الكافى: 583/4 ح2.  

10) الكافى: 583 /4 ح1.

11) التهذيب: 82/8 ح3.  

12) التهذيب: 82/6 ح4، بحار الأنوار: 5/102 ح 25.

13) روضة الأذكار (مخطوط): 64.  

14) عيون اخبار الرضا عليه السلام: 276/2، المصباح: 669 (با تفاوت)، مستدرك الوسائل: 354/10، وسائل الشيعة: 431/10، بحار الأنوار: 8/102 (با اختصار) و ص 126، نزهة الزاهد: 362.

 

    بازدید : 7521
    بازديد امروز : 17335
    بازديد ديروز : 19532
    بازديد کل : 128851961
    بازديد کل : 89515957