امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
جريانى در مورد نوشتن نامه به محضر امام زمان ارواحنا فداه

  جريانى در مورد نوشتن نامه

به محضر امام زمان ارواحنا فداه

    محدّث نورى رحمه الله در كتاب «جنّة المأوى» مى‏ نويسد :

    شخصى بود عابد ، نيكوكار و باتقوا به نام جناب سيّد محمّد عاملى ، فرزند سيّد عبّاس ( از خاندان عبّاس شرف الدين ) كه در روستاى جشيث(2) در نزديكى جبل عامل لبنان مى‏ زيست .

    داستانى دارد كه در اثر تجاوز افراد به حقوقش و ستم بر او، مجبور شد از وطنش با وجود فقر شديد و ناتوانى‏ ها به دليل ترس و وحشت فرار كند . با اين كه در هنگام خارج شدن از وطن ، حتّى به قدرى كه بتواند خرج يك روز خود را تأمين كند نداشت؛ با اين همه ، آن قدر آبرودارى مى‏ كرد كه به خود اجازه نمى‏ داد از كسى درخواست كمك كند .

    وى ، مدّتى از عمر خود را به جهانگردى پرداخت و در اين دوران، در عالم خواب و بيدارى جرياناتى شگفت‏ انگير برايش اتّفاق افتاد ؛ تا اين كه در نهايت به نجف اشرف رسيد و مجاورت آن را اختيار كرد و در يكى از اتاق‏هاى طبقۀ بالاى صحن مقدّس آن حضرت سكونت گزيد.

    در آن روزها نيز فقر شديدى او را رنج مى‏ داد و جز چند تن ، كسى او را نمى‏ شناخت و محل سكونتش را نمى‏ دانست . و سرانجام پس از پنج سال كه از روستاى خودش بيرون رفت، در شهر مقدّس نجف دار فانى را وداع گفت .

    در ايّام زندگانيش گاهى با من رفت و آمد داشت و بسيار باعفّت و با شرم و ادب بود ، و در مراسم عزادارى اهل بيت‏ عليهم السلام نيز نزد من حاضر مى‏ شد . گاهى براى برطرف شدن تنگدستى خود، برخى از كتاب‏هاى دعا را از من به امانت مى‏ گرفت .

    زندگى او به گونه‏ اى بود كه براى غذاى روزانه خود جز چند دانه خرما چيزى در اختيار نداشت . وى ، پيوسته دعاهاى درخواست روزى و توسعه آن را مى‏ خواند و از هيچ ذكر و دعايى در اين مورد فرو گزار نكرد .

    در برخى از ايّام نيز به نوشتن نامۀ حاجت به امام زمان ارواحنا فداه اقدام كرد و تا چهل روز اين كار را ادامه داد و هر روز پيش از طلوع آفتاب از درب كوچكى كه به طرف دريا باز مى‏ شود از شهر خارج مى‏ شد و يك فرسخ يا بيشتر از طرف راست حركت مى‏ كرد به گونه‏ اى كه هيچ كس او را نمى‏ ديد . پس از آن ، نامه خود را گل اندود مى‏ نمود و آن را به يكى از چهار نايب بزرگوار مى‏ سپرد، و آن را در آب مى‏ انداخت. بالأخره سى و هشت يا سى و نه روز گذشت، و در آن روز نيز كار هر روز را انجام داد و برگشت .

    او برايم گفت : آن روز بسيار اندوهگين بودم و حالم گرفته بود؛ سرم را پايين انداخته و راه مى‏ رفتم كه در بين راه ناگهان مردى را ديدم كه از پشت سر به طرف من آمد و طرز لباس پوشيدنش نيز همانند عرب‏ها بود.

    وى بر من سلام كرد و من سلام او را بسيار كوتاه پاسخ دادم ، و به دليل كسالت روحيم به او توجّهى نكردم ، او مقدارى راه را به همراه من آمد ؛ در حالى كه من همچنان افسرده بودم . و آنگاه با لهجه مردم روستاى خودم به من فرمود :

سيّد محمّد؛ حاجت شما چيست؟ سى و هشت (يا سى و نه) روز است كه پيش از طلوع آفتاب از نجف اشرف بيرون مى‏ آيى و به فلان مكان مى‏ روى و عريضه‏ ات را به آب مى‏ افكنى و گمان مى‏ كنى كه امام تو ، حاجت تو را نمى‏ داند و از آن بى‏ اطّلاع است ؟!

    سيّد محمّد گويد : از سخنان او در شگفت شدم ؛ زيرا من اين جريان خود را براى هيچ كس بازگو نكرده بودم، و حتّى يك نفر مرا نديده بود؛ از همه مهم‏تر آن كه از اهالى جبل عامل ، كسى در نجف نبود كه من او را نشناسم ! به خصوص كه برخى از لباس‏هايى كه آن بزرگوار پوشيده بود در منطقه ما - جبل عامل - مرسوم نبود .

    به خاطرم گذشت كه من به مهم‏ترين آرزوى خود - كه دست‏يابى به بزرگ‏ترين نعمت بود - دست يافته‏ ام و اين شخص ، همان حجّت خداوند بر مردم ، يعنى امام عصر صلوات اللَّه عليه است .

    البتّه پيش از اين شنيده بودم كه دست مبارك آن حضرت در نرمى و لطافت به گونه‏ اى است كه دست هيچ يك از مردم همانند آن نيست ؛ لذا ، با خود گفتم: من با ايشان دست مى‏ دهم و مصافحه مى‏ كنم ؛ اگر دستش همان گونه باشد كه شنيده‏ ام ، آن طور كه شايستۀ آن حضرت است رسم ادب را به جاى مى‏ آورم .

    در همين انديشه بودم كه دست خود را دراز كردم و آن بزرگوار نيز دست مباركش را به طرف من آورد و با وى مصافحه كردم و دريافتم كه همان خصوصيّت در دست مباركش مى‏باشد . لذا ، يقين كردم كه كامياب و رستگار شده‏ ام . سرم را بلند كرده و روبروى آن حضرت قرار گرفته و خواستم دست مباركش را ببوسم كه ديگر كسى را نديدم .(3)


2) اين كلمه، تركيب شده است از كلمه «جبّ» و «شيث»؛ كه نام چاهى است كه منسوب به حضرت شيث پيامبر عليه السلام است .

3) جنّة المأوى : 248 ، نجم الثاقب : 421 .

 

 

 

 

    بازدید : 13314
    بازديد امروز : 18098
    بازديد ديروز : 19024
    بازديد کل : 127584938
    بازديد کل : 88864488