امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
اعتياد به عصر غيبت امام عصر ارواحنا فداه !

اعتياد به عصر غيبت امام عصر ارواحنا فداه !

   پاسخ همه اين سئوالات اين است كه ما به عصر غيبت و تاريكى و ظلم و ستم در آن، خوگرفته ‏ايم! به حدّى كه مجذوب ظلم و ظلمت گشته و به آن معتاد شده ‏ايم! و اعتياد يك قدرتِ بسيار قوى براى كشاندن انسان‏ها به طور ناخودآگاه به سوى خوبى‏ها و يا بدى ‏هاست!

   اعتياد و خو گرفتن انسان به هر چيزى همچون فطرت و طبيعت او، آدمى را به سوى آن ‏مى‏ كشاند به طورى كه گويى اراده و اختيار را از انسان در مقابل آن و عمل كردن برخلاف آن گرفته ‏است! اين قدرت را خداوند در اعتياد قرار داده است تا آدمى با خو گرفتن به خوبى‏ها بدون زحمت وناخودآگاه به سوى آن‏ها جذب شوند و از بدى‏ها و زشتى‏ها كناره گيرند.

   به اين جهت حضرت اميرالمؤمنين‏ عليه السلام عادت را طبيعت دوّم انسان برشمرده و فرموده ‏اند:

العادة، طبع ثانٍ.(15)

عادت، طبيعت دوّم است.

   اين كلام كوتاه حقايق مهمّى را دربردارد. بنابراين فرمايش همان گونه كه انسان به سوى آنچه ‏فطرت و طبيعت او اقتضا دارد به راه مى‏افتد، به سوى آنچه به آن خو گرفته و عادت نموده نيز حركت‏ مى‏ كند.

   انسان بايد از اين قدرت بزرگ، در راه صحيح و هدف‏هاى ارزنده استفاده كند، و از آلوده ساختن خويش به عادت‏هاى زشت و ناپسند خوددارى نمايد.

   متأسّفانه جامعه بشرى بر اثر نداشتنِ رهبرى صحيح و نبود قدرتى كه بتواند اجتماع را به ‏سوى فضيلت ‏هاى اخلاقى و صفات برجسته انسانى سوق داده و هدايت نمايد، به عادت‏هاى اشتباه‏ فردى و اجتماعى گرفتار شده است.

   اعتيادهاى اجتماعى قدرتى بسيار بيشتر از اعتيادهاى فردى دارند و آسان‏تر مى‏توانند انسان‏را به سوى چيزى كه اجتماع به آن خو گرفته است، بكشانند.

   يكى از عادت‏هاى شوم اجتماعى كه جامعه ما را به خود گرفتار نموده و در بند اسارت‏ خويش كشيده است، خو گرفتن به وضع موجود و سازش با آن است به گونه ‏اى كه هرگز درباره‏ آينده‏ اى حياتبخش و نجات ‏دهنده فكر و انديشه‏ اى نكنند.

   با آن كه رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم و اهل بيت‏ عليهم السلام با بيان مسأله «انتظار» و تشويق انسان‏ها به سوى آن، مردم را به اشتباه بودن سوختن و ساختن آگاه نموده و با بيان مسئله انتظار آنان را به اميد و حركت به ‏سوى آينده روشن فراخوانده ‏اند.

   متأسّفانه كسانى كه وظيفه داشته ‏اند اين مسأله مهمّ حياتى را براى مردم بيان كنند، در اين ‏وظيفه كوتاهى ورزيده ‏اند. به اين جهت مردمان همچنان به سوختن و ساختن عادت كرده ‏اند و درباره‏ رسيدن به آينده درخشان، تلاش نكرده ‏اند؛ و با كمال تأسّف مسأله غيبت امام عصر ارواحنا فداه هنوز ادامه يافته است!

   هنوز اكثريّت جامعه ما به يك نوع اعتياد كه غفلت از مسأله ظهور امام عصر ارواحنا فداه ‏مى‏ باشد، گرفتار است؛ و آن را به دليل قانون وراثت از نسل‏هاى گذشته به ارث برده است! و در نتيجه ‏هنوز جامعه ما در حال ركود به سر مى ‏برد و حركتى در جهت ترقّى و رسيدن به مراتب عالى و ارزنده‏ ننموده است! در حالى كه اگر كسى بتواند عادت‏هاى اشتباه را كنار زده و خود را به خصلت‏ هاى ارزنده ‏انسانى زينت دهد به بهترين مقامات عالى دست مى‏ يابد.

   حضرت اميرالمؤمنين ‏عليه السلام مى‏ فرمايند:

بغلبة العادات الوصول إلى أشرف المقامات.(16)

رسيدن به ارزنده‏ ترين مقامات، با غلبه بر عادات به دست مى ‏آيد.

جامعه ما بايد با ايجاد حالت انتظار و دعا براى ظهور منجى جهان حضرت بقيّة اللَّه ارواحنا فداه ‏عادت ديرينه غفلت از وجود تاريكى عصر غيبت را كنار بگذارد و به وسيله دعا از اعماق دل و جان‏ خواهان فرا رسيدن حكومت عدل امام عصر صلوات اللَّه عليه از خداوند باشد.

 


15) شرح غرر الحكم: 185/1.

16) شرح غرر الحكم: 229/3.

 

 

    بازدید : 13579
    بازديد امروز : 0
    بازديد ديروز : 21148
    بازديد کل : 128859585
    بازديد کل : 89519771