امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
(2) حضرت موسی علیه السلام و تورات

(2)

حضرت موسی علیه السلام و تورات

هنگامى كه خداوند عزّ وجل حضرت موسى بن عمران عليه السلام را به پيامبرى برانگيخت و او را به عنوان همراز خويش برگزيد و دريا را برايش شكافت و بنى اسرائيل را رهائى بخشيد و به او تورات‏ و الواح را مرحمت فرمود، خود را ديد كه موقعيّت و منزلتى نزد خداوند تبارك و تعالى دارد، عرض كرد: پروردگارا؛ مرا به كرامتى گرامى داشته ‏اى كه به كسى پيش از من چنين كرامتى نفرموده ‏اى.

از طرف پروردگار به او خطاب شد: اى موسى؛ آيا نمى ‏دانى كه محمّد صلى الله عليه و آله و سلم نزد من برتر از تمام فرشتگان و همه آفريدگانم مى ‏باشد؟

موسى عرض كرد: پروردگارا؛ اگر محمّد صلى الله عليه و آله و سلم نزد تو گرامى ‏تر از همه آفريدگانت مى ‏باشد، آيا در خاندان پيامبران از خاندان من كسى گرامى‏ تر هست؟

خداوند بزرگ ‏مرتبه فرمود: آيا نمى‏ دانى برترى آل محمّد عليهم السلام بر تمام اهل بيت پيامبران، مانند برترى محمّد صلى الله عليه و آله و سلم بر تمام رسولان است؟

موسى عرض كرد: پروردگارا؛ اگر آل محمّد عليهم السلام چنين مرتبه ‏اى دارند آيا در ميان امّت پيامبران از امّت من امّتى نزد تو برتر هست؟ ابرها بر امّت من سايه افكندند، بر آنان منّ و سلوى (يعنى گز انگبين و بلورچين) فرو فرستادى‏ و دريا را براى ايشان شكافتى!

خداوند بزرگ‏مرتبه فرمود: اى موسى؛ آيا نمى‏ دانى فضيلت و برترى امّت محمّد بر همه امّت‏ها مانند فضيلت و برترى او بر همه آفريدگانم مى‏ باشد؟

در اين هنگام موسى عرض كرد: پروردگارا؛ كاش من آن‏ها را مى‏ديدم.

خداوند به او وحى فرمود: اى موسى؛ تو هرگز آنان را نمى بينى و اكنون دوران ظهور ايشان نيست، ولى به زودى در بهشت آنان را خواهى ديد. در بهشت عدن و فردوس در حضور محمّد صلى الله عليه و آله و سلم در نعمت‏هاى بهشتى غوطه ‏ورند و در خير و خوبى هاى آن شادمانند، آيا دوست دارى كلام آنان را به گوش تو برسانم؟

عرض كرد: بلى؛ اى خداى من.

خداوند بزرگ مرتبه فرمود: در پيشگاه من بايست و دامن به كمر ببند مانند ايستادن بنده‏ اى ذليل در پيشگاه پادشاهى باجلالت و شكوه.

حضرت موسى به دستور پروردگار عمل كرد و آنگاه خداوند امّت محمّد صلى الله عليه و آله و سلم را ندا داد و آن‏ها همگى در حالى كه در صلب پدران و رحم مادران بودند در جواب گفتند:

لبّيك اللّهمّ لبّيك، لبّيك لا شريك لك لبّيك، إنّ الحمد والنّعمة والملك لك لا شريك لك.

خداوندا؛ لبّيك، شريكى براى تو نيست لبّيك، بى‏گمان سپاس و ستايش و نعمت و پادشاهى از آن تو است و شريكى ندارى.

و خداوند اين اجابت را شعار حجّ و حاجى ‏ها قرار داد. سپس پروردگار عزيز ما ندا داد: اى امّت محمّد؛ خواست من نسبت به شما چنين است كه رحمتم بر غضبم پيشى گرفته، و عفو و گذشتم پيش از عقوبتم و كيفرم است، شما را پيش از آنكه مرا بخوانيد اجابت كردم، و پيش از آنكه از من درخواست كنيد عطا نمودم، هر كدام از شما مرا ديدار كند و گواهى دهد به اينكه معبودى جز خداوند يكتا نيست و او شريك ندارد، و اين‏كه محمّد صلى الله عليه و آله و سلم بنده و فرستاده او است، و در گفتارش صادق و در كردارش موافق با حق است، و اين‏كه علىّ بن ابى‏ طالب عليه السلام برادر او و جانشين بعد از او و عهده ‏دار امور او است، و اطاعت او را بر خود لازم بداند؛ همانطور كه ملتزم به اطاعت محمّد صلى الله عليه و آله و سلم مى‏ باشد و اين‏كه اولياى پاك و پاكيزه - كه به شگفتى‏ هاى آيات خداوند و دلائل حجّت‏هاى او بعد از آن دو بزرگوار خبر مى دهند - اولياى او هستند، چنين كسى را داخل بهشت مى‏ نمايم گر چه گناهانش مانند كف دريا باشد.

امام عليه السلام فرمود:

هنگامى كه خداوند پيامبر ما حضرت محمّد صلى الله عليه و آله و سلم را به پيامبرى برانگيخت به او فرمود: اى محمّد؛ «وَما كُنْتَ بِجانِبِ الطُّورِ إِذْ نادَيْنا»[1]؛ «و تو در كنار طور نبودى آنگاه ندا داديم» امّت تو را به اين كرامت.

سپس خداوند عزّ وجلّ به محمّد صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: بگو: سپاس خداوندى را كه پروردگار جهانيان است بر اين فضيلتى كه مرا به آن اختصاص داد.

و به امّت او فرمود: شما نيز بگوئيد: سپاس خداوندى را كه پروردگار جهانيان است بر اين فضيلت‏ها كه ما را به آن‏ها اختصاص داد».[2]

 


[1] . سوره قصص، آيه 46.

[2]. عيون اخبار الرضا عليه السلام: 1/ 220.

 

منبع: صحیفه رضویه ص 442.

 

بازدید : 1602
بازديد امروز : 11668
بازديد ديروز : 23196
بازديد کل : 127618469
بازديد کل : 88881253