امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
وبا در ايران و نقش اضطراب و وحشت مردم در مرگ آن‏ ها

( اهمیّت زیارت و عزاداری)

 

وبا در ايران و نقش اضطراب

و وحشت مردم در مرگ آن ‏ها

در قرن گذشته در سال 1310 قمرى وبا شهر تهران را فرا گرفته بود. مرگ و مير مردم تهران در آن زمان كه تعدادشان نسبت به اين زمان ‏بسيار كم بوده به 1500 نفر در هر روز مى‏ رسيد.

ميرزا يحيى دولت آبادى در جلد اوّل كتاب حيات يحيى مطالبى‏ درباره فراگير شدن وبا در تهران نوشته است كه چند سطر آن را براى شما نقل مى‏ كنيم:

او دربارۀ وبا در محرم سال 1310  قمرى مى‏ نويسد: « در نيمه ماه‏ روز به روز بر طغيان وبا افزوده شد. اضطراب مردم به حدّ كمال ‏رسيد هر كسى بيشتر مى ‏ترسد، زودتر مى‏ ميرد.

شمار مردگان در تهران به روزى 1500 نفر مى ‏رسد، اموات را در تابوت، و تابوت را بر پشت الاغ به قبرستان مى برند و هيچ گونه‏ تشريفات براى هيچ مرده اى از هر خانواده اى باشد، به جا آورده ‏نمى ‏شود.

با اين سادگى و آسانى باز يك روز و دو روز، جنازه هاى عزيزان‏ در برابر پدران و مادران و ارحام و اقارب بر زمين است و وسايل‏ كفن و دفن آن ها فراهم نمى‏ شود.»

ميرزا يحيى دولت آبادى خودش از افرادى بوده كه به وبا مبتلا شده‏ و سپس نجات يافته است.

بنابراين مردم هيچگاه نبايد خود را به شايعات مشغول سازند.

توجّه به شايعات و افكار منفى، نااميدى و ياس را در پى خواهد داشت. ترس افراطى و توجه به افكار منفى سبب بروز اختلال در عملكرد جسم مى‏ شود. اين موضوع به‏ خوبى در كتاب ‏هاى معتبر طب قديم، در بخش اعراض نفسانى، بحث شده است (1).

پيامدهاى مثبت انديشى:

توجه به افكار مثبت، مثبت انديشى و شادى به صورت طبيعى و نه‏ افراطى، نوعى قوت نفسانى است كه سبب پديد آمدن آثار مثبت در جسم مى ‏شود (2) از اين رو بسيار اهميت دارد البته مثبت انديشى ‏غير از خيال بافى هاى بيهوده است بلكه در واقع، تصور و تصديق ‏صحيح، از مبادى و ريشه هاى پديد آمدن اراده ها، براى رسيدن به‏ مطلوب است (3) گاهى يك نفر بدون تلاش و در نظر گرفتن ‏واقعيت‏ ها و محدوديت‏ ها مدام خيال بافى مى كند چون به نتيجه‏ نمى رسد نااميد مى شود ولى اگر مثبت انديشى، تصورات خوب وافكار مثبت توأم با تلاش، توكل، در نظر گرفتن محدوديت ها وواقعيت ‏ها باشد، بسيار كارايى دارد.

نتيجه:

از توضيحات بالا معلوم شد در شرايط بحرانى و سخت، مى ‏توان با فكرهاى مثبت و انتشار آن البته به صورت عقلايى و نه افراطى و خيال بافى مذموم، نوعى واكسينه و سپر دفاعى در برابر بلاها و بيمارى ها ايجاد نمود همچنين با عدم توجه به افكار و حرف هاى‏ منفى و جلوگيرى از ترس افراطى، مى ‏توان در پيشگيرى و بهبود درمان، قدم‏ هاى مؤثرى برداشت.(1)

_________________

(1) كرونا در دايره پرسمان: 263.

 

بازدید : 2933