امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
عصر ظهور یا عصر بی نیازی

عصر ظهور یا عصر بی نیازی

در کتاب «منتخب البصائر» می‌نویسد: کتابی را دیدم که در آن خطبه‌های مولایمان حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام را گرد آورده بودند، در پایان یکی از خطبه‌ها، حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام اشاره‌ای به زمان ظهور حضرت مهدی ارواحنا فداه نموده و می‌فرماید :

ثمّ یسیر إلی مصر فیصعد منبره فیخطب النّاس ، فتستبشر الأرض بالعدل ، وتعطی السماء قطرها، والشجر ثمرها، والأرض نباتها، وتتزین لأهلها، وتأمن الوحوش حتّی ترتعی فی طرق الأرض کأنعامهم ، ویقذف فی قلوب المؤمنین العلم ، فلا یحتاج مؤمن إلی ما عند أخیه من علم .

(آنگاه که حضرتش ظهور کند ...) به سوی مصر می‌رود، (وارد مسجد جامع آن شهر شده) بالای منبرش قرار می‌گیرد و برای مردم خطبه می‌خواند، پس به زودی زمین با مژدۀ عدل بشارت داده می‌شود و آسمان باران خویش را می‌بخشد.

درختان میوه می‌دهند و زمین گیاهانش را برای مردم عرضه می‌کند، زمین برای اهل آن زینت داده می‌شود، مردم از درندگان در امان می‌شوند تا جایی که در میان راه همانند چهارپایان می‌چرند، علم و دانش در دل‌های مؤمنان القاء می‌شود، تا جایی که مؤمنی نیازمند دانش برادرش نمی‌شود.

در آن روز، تأویل این آیه شریفه محقّق می‌شود که می‌فرماید :

(یغْنِ اللهُ کلاًّ مِنْ سَعَتِهِ)[1]

«خداوند هر کدام از آن‌ها را با فضل و کرم خود بی‌نیاز می‌کند».

زمین گنج‌های خود را آشکار می‌سازد و حضرت مهدی علیه السلام می‌فرماید :

«کلوا هنیئاً بما أسلفتم فی الأیّام الخالیة».

بخورید، گوارای وجودتان باشد، به سبب اعمالی که در روزگاران گذشته انجام دادید.[2]

--------------------------------------------------------------------

[1]  سورۀ نساء، آيۀ 130.

[2]  قطره‌اى از درياى فضائل اهل بيت علیهم السلام: 2 / 784 به نقل از بحار الأنوار: 53 / 85  و 86 ضمن ح 86 .

 

 

    بازدید : 157