امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
مرحوم شيخ انصارى در منزل امام زمان ارواحنا فداه و سخن گفتن با آن امام مهربان

در کتاب «جلوه هاي پنهاني امام عصر ارواحنا فداه» از کتاب «صحيفهٔ مهديه» جرياني پيرامون ارتباط مرحوم شيخ انصاري با امام عصر ارواحنا فداه و تشرف به خدمت آن حضرت در کربلاي معلي و پاسخ گرفتن از آن حضرت،‌ بدين صورت نقل شده است:

 

 مرحوم شيخ انصارى در منزل امام زمان ارواحنا فداه

و سخن گفتن با آن امام مهربان

 

يكى از شاگردان مرحوم شيخ انصارى درباره ارتباط مرحوم شيخ انصارى با امام عصر ارواحنا فداه و تشرّف ايشان به منزل آن حضرت چنين گفته است:

در يكى از زيارات مخصوصه حضرت ابى عبداللَّه الحسين ‏عليه السلام به كربلا مشرّف شده بودم. شبى بعد از نيمه شب براى رفتن به حمام از منزل بيرون‏ آمدم، وچون كوچه‏ ها گِل بود، چراغى همراه برداشتم. از دور شخصى را شبيه‏ به شيخ ديدم. چون قدرى نزديك رفتم، ديدم آرى شيخ است. در فكر فرو رفتم كه ايشان در اين موقع از شب، آن هم در اين گل‏ ولاى با چشم ضعيف به‏ كجا مى‏ رود؟ من براى اين كه مبادا كسى او را كمين كرده باشد، آهسته در پى او روان شدم تا بر در خانه مخروبه‏ اى ايستاد و زيارت جامعه را با توجّه خاصى‏ خواند و سپس داخل آن خانه گرديد!

من ديگر چيزى نمى‏ ديدم ولى صداى شيخ را مى‏ شنيدم، گويا با كسى‏ صحبت مى‏ كرد. من به حمام رفتم و بعد به حرم مطهّر مشرّف گشتم و شيخ رادر حرم مطهّر ديدم. بعد از پايان مسافرت، در نجف اشرف خدمت شيخ‏ رسيدم و جريان آن شب را به عرض وى رساندم. اوّل شيخ انكار كرد تا پس از اصرار زياد فرمود:

گاهى براى رسيدن خدمت امام عصر عجل اللَّه تعالى فرجه الشريف مأذون مى‏ گردم وپشت درب آن منزل كه تو آن را پيدا نخواهى كرد مى‏ روم و زيارت جامعه را مى‏ خوانم؛ چنانچه ثانياً اجازه دهند، خدمت آن حضرت شرفياب مى‏ شوم ومطالب لازمه را از آن سرور مى‏ پرسم. سپس شيخ فرمود: تا زمانى كه در قيد حيات مى‏ باشم، اين مطلب را پنهان دار و به كسى اظهار مكن.

اين گونه شخصيّت هاى بزرگ و راه يافته داراى آمادگىِ كامل براى ظهور امام‏ زمان ارواحنا فداه مى ‏باشند، نه آنان كه در زمان ظهور با تأويل و توجيه آيات قرآن‏ مجيد، به جنگ با آن حضرت مى‏ پردازند!

***

ممكن است سئوال شود: چگونه مرحوم شيخ انصارى هر گاه اجازه‏ مى ‏يافت، مى ‏توانست به منزل امام زمان ارواحنا فداه برود و با خواندن زيارت‏ جامعه و اذن ثانوى، وارد منزل شود و با امام مهربان خويش، سخن بگويد؟

او چگونه به اين مقام راه يافته بود، ولى شاگرد آن بزرگوار كه او نيز منزل ‏امام عصر ارواحنا فداه را ديده بود، چنين افتخارى نداشت و مرحوم شيخ به اوچنين فرمود: تو ديگر آن خانه را نخواهى يافت؟!

اين سئوال مهمّى است كه پاسخ قانع كننده ‏اى لازم دارد. متأسفانه بعضى از افراد براى اين گونه سئوالات، جواب‏هاى آماده و فورى دارند و در برابر اين ‏قبيل پرسش‏ها فوراً پاسخ مى‏ دهند: خدا چنين خواسته است يا خدا با بعضى ازافراد - نعوذ باللَّه - قوم و خويشى دارد و هيچ گونه ارتباطى به عمل و خواسته‏ مردم ندارد!

اين گونه پاسخ‏ها كه بيشتر براى شانه خالى كردن از بار مسئوليّت مى‏ باشد، صحيح نيست. به اين جهت نه قانع كننده است و نه هيچ گاه كسى را به راهى‏ راهنمايى مى‏ نمايد.

ما در پاسخ اين سئوال - با توجه به فرمايشات خاندان وحى - مى ‏گوئيم:

   خداوند مهربان همه انسان‏ها را به سوى تكاملِ معنوى و روحى فراخوانده است و در دعوت عمومى خود به همه كسانى كه در اين راه قدم‏ بردارند، اجر و پاداش مى ‏دهد. همان گونه كه ميزبان، ميهمانان خويش را دعوت مى‏ كند و در صورت شركت در مجلس، از همه آنان پذيرايى مى‏ كند؛ خداوند نيز زمينه پيشرفت و تكامل را در انسان‏ها ايجاد نموده و به اين گونه،آنان را به سوى تكامل دعوت كرده است. و در قرآن مجيد صريحاً فرموده‏ است:

«وَالَّذينَ جاهَدُوا فينا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنا»

هر كس در راه ما كوشش كند، ما حتماً او را به راه‏هاى خود هدايت مى ‏كنيم.

اين وظيفه ميهمانان است كه دعوت خدا را پاسخ گويند و در راه تكامل‏ روحى و پيشرفت معنوى خود، قدم بردارند.

   بنابراين در انسان‏ها زمينه پيشرفت و تكامل وجود دارد و آنان از اين ‏نعمت بهره‏مند هستند؛ ولى آن را بايگانى نموده و از آن استفاده نمى‏ كنند. مانند ثروتمندان كوتاه نظرى كه به انباشته شدن هر چه بيشترِ حساب‏هاى پس اندازخود در بانك‏ها خوشنودند و هيچگاه توفيق استفاده از آن ثروت‏ها را پيدا نمى‏ كنند.

براى موفقيّت بايد از زمينه‏ ها و توانايي هاى موجود استفاده كنيد وكمبودهاى خود را نيز جبران نمائيد، تا به اهداف بزرگ خود دست يابيد.

بسيارى از افراد از نظر ذاتى، توانايى و آمادگى زيادى براى رسيدن به‏ تكامل معنوى و روحى دارند، ولى چون كارى به اين امور ندارند؛ هيچ گونه‏ استفاده‏ اى از اين گونه تواناييها نمى ‏برند و از دنيا كوچ مى‏ كنند و آنها را به خاك‏ مى ‏سپارند. همچون ثروتمندانى كه در زمانهاى گذشته، براى حفظ ثروت‏ خود، آنها را در دل خاك پنهان مى‏ كردند و نه خود و نه فرزندانشان هيچ گونه ‏بهره ‏اى از آن اموال نمى‏ بردند.

براى آن كه روشن شود چگونه بعضى از افراد داراى توانايي هاى روحى‏ بيشتر و قدرت دركِ بهتر مى‏ باشند و چگونه آن را به دست آورده ‏اند، گفتارى ‏را از مرحوم شيخ حرّ عاملى كه از علماء بزرگ شيعه بوده است مى ‏آوريم؛ ايشان مى‏ گويند:

روشن است كه ديدن و شنيدن و امثال اينها، مستقلاً با چشم و گوش و امثال‏اين دو نيست، بلكه آنها وسيله‏ اى هستند براى روح، كه روح به وسيله آنها مى‏ بيند و مى شنود و ... و چون روح انسان قوى نيست، ديدن و شنيدن او مقيّدو محدود به اين گونه اسباب مادّى در محدوده خاصّ است.

از اين جهت فقط مادّيات را مى‏ بيند و از درك مسائل روحى ناتوان است؛ ولى اگر روح انسانى تقويت شود و به وسيله عبادات و انجام واجبات و ترك‏ محرّمات تقرّب به سوى خداوند پيدا نمايد، روح او قوى مى‏ شود. وقتى روح ‏قوى شد، قدرت استفاده او از مادّيات و طبيعيّات بيشتر مى‏ شود. بنابراين با چشمش اشيائى را مى‏ بيند كه ديگران نمى‏ بينند و با گوشش چيزهايى را مى ‏شنود كه ديگران نمى‏ شنوند و ...

اين غلبه و قدرت، در افراد مختلف است؛ همان گونه كه تقرّب آنان به‏ خداوند يكسان نيست. هر كس به وسيله عبادات و مجاهدات به خداوند نزديكتر شود، حالات معنوى و روحى او قويتر مى‏ شود و در درك امورى كه‏ ديگران قدرت ادراك آن را با چشم و گوش و امثال اين دو ندارند، نيرومندتر مى‏ شود.

   با اين بيان روشن شد كه چرا افرادى همچون مرحوم شيخ‏ انصارى‏ مى توانند به آن نعمت بزرگ دست يابند، ولى افراد ديگر اين قدرت و توانايى‏ را ندارند و ديدگان آنان عاجز از ديدن اين گونه امور است.

دارا بودن حالت انتظار به معناى كامل آن، درك اين گونه امور را براى شمابه ارمغان مى ‏آورد.

ديده باطن چو بينا مى‏ شود

آنچه پنهان است، پيدا مى‏ شود

 

منبع: کتاب «جلوه های پنهانی امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف :134 »

 از کتاب « اسرار موفقیت : 2/427 »

 

 

-----------------------------------------------------

اين مطلب در جلد دوم کتاب «اسرار موفقيت» بخش 22 (انتظار) آمده است.

براي مطالعه و دانلود کتاب «اسرار موفقيت جلد دوم» در بخش کتابخانه پايگاه

علمي المنجي، اينجا کليک کنيد.

 

 

بازدید : 13104
بازديد امروز : 37993
بازديد ديروز : 92727
بازديد کل : 134899240
بازديد کل : 93298694