امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
(2) فرمان حضرت بقیة الله الأعظم ارواحنا فداه به امامزادۀ بزرگوار جناب سیّد ابوالحسن الرضا نسبت به بناء مسجد شریف جمکران

(2)

فرمان حضرت بقیة الله الأعظم ارواحنا فداه به امامزادۀ بزرگوار

جناب سیّد ابوالحسن الرضا نسبت به بناء مسجد شریف جمکران

امام زادگان عظیم الشأن همانطور که در عالم ملکوت مأموریّتهایی را از طرف ائمّۀ معصومین علیهم السلام انجام می دهند در عالم ظاهر نیز دستورالعملهایی را از جانب امامان اتّخاذ نموده و عملی می سازند.

از جمله دستوراتی که از ناحیۀ امام زمان عجل الله تعالی فرجه صادر شده و امامزادۀ بزرگوار جناب سیّد ابوالحسن الرضا مأموریّت اجراء آن را پیدا کردند، فرمان بناء مسجد شریف جمکران است.

بعضی از افراد گمان می کنند بناء مسجد مقدس جمکران به فرمان حضرت امام زمان عجّل الله تعالی فرجه  به یکی از افراد معمولی دستور بناء آن صادر شده و از اهمیت ویژه ای برخوردار نیست.

افرادی که اینگونه می اندیشند به این نکته توجّه نکرده اند : فردی که بتواند در عصر غیبت، محضر امام زمان عجّل الله تعالی فرجه را درک کند – آن هم با ویژگیهایی که در این تشرف وجود دارد – یک انسان معمولی نیست ؛ زیرا با توجّه به متن جریانی که برای حسن بن مثله واقع شده متوجّه می شویم در تشرف او نکته هایی وجود دارد که دلالت بر عظمت مقام او دارد و در تشرفات دیگر وجود ندارد:

1 – مأمور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه به درب منزل او رفته و او را بیدار می نماید و به او بشارت شرفیابی حضور آن حضرت را می دهد.

2 – او را از غیب آگاه کرده که در پوشیدن لباس اشتباه کرده است و درب حیاط بسته نبوده.

3 – در هنگام تشرف خدمت آن بزرگوار ، گروهی از اصحاب و یاران آن حضرت را نیز دیده است .

4 – مقصود از شرفیابی او فقط ملاقات نبوده ، بلکه مأموریت برای انجام کار بسیار مهمی بوده است که تا پایان جهان در احیای نام امام زمان عجل الله تعالی فرجه مؤثر است .

5 – در این تشرف حامل پیامی بزرگ از امام زمان ارواحنا فداه به یکی از امامزادگان عظیم الشأن بوده است نه به یک فرد عادی .

6 – امام زادۀ بزرگوار نیز از آمدن او ، سفارت و از پیام آوردن او آگاه بودند و او را مورد تجلیل و احترام قرار می دهند که مؤیّد صحّت اصل جریان است .

علاوه بر مطالب دیگر ، نکته های مهم دیگری در این تشرف وجود دارد که بیان آن ممکن نیست.

بنابراین بناء مسجد شریف یک جریان عادی نیست ، بلکه فرمان از امام و امیر عوالم هستی به واسطۀ یکی از اولیاء خدا و سفیر شدن او به سوی یکی از امامزادگان عظیم الشأن آن زمان می باشد .

اکنون با توجه به مطالب گذشته به نقل قسمتی از جریان بناء مسجد مقدّس جمکران می پردازیم :

در این مأموریّت حسن بن مثلۀ جمکرانی «واسطۀ» رساندن فرمان ِ حضرت بقیّة الله الأعظم عجّل الله تعالی فرجه الشریف به امامزادۀ عظیم الشأن جناب سیّد ابوالحسن الرضا بوده است .

در نیمه شب هفدهم ماه مبارک رمضان سال 373 ق چند نفر از اصحاب و یاران امام عصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف به خانۀ جناب حسن بن مثله رفته و او را از خواب بیدار کرده و به سوی حضرت امام زمان ارواحنا فداه راهنمایی می کنند.

او در محلّی که اکنون مسجد است خدمت آن حضرت شرفیاب شده و پس از اخذ فرمان حضرت ولی عصر عجّل الله تعالی له الفرج به او می فرمایند:

تو به نزد سید ابوالحسن برو و بگو برخیزد و ...

او صبح هفدهم ماه مبارک رمضان برای انجام رسالت و رساندن فرمان امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشریف به محضر سیّد ابوالحسن الرضا شرفیاب می شود.

افرادی که از خدمتگزاران سید ابوالحسن الرضا بوده اند به حسن بن مثله می گویند که سید ابوالحسن از سحرگاه منتظر تو بوده اند.

حسن بن مثله مؤدّبانه به حضور آن حضرت وارد شده و مورد احترام قرار می گیرد. امامزادۀ بزرگوار سیّد ابوالحسن الرضا قبل از آن که حسن بن مثله رسالت خود را بیان کند به او می فرمایند که از آمدن او اطّلاع داشته اند.

حسن بن مثله فرمان حضرت ولی عصر عجّل الله تعالی له الفرج را به سمع آن بزرگوار می رساند. آن جناب پس از شنیدن مأموریّت برخواسته و به دنبال انجام مأموریّت می روند . مأموریّتی که عظمت آن وقتی روشن خواهد شد که دنیا با انوار ولایت اهل بیت عصمت علیهم السلام روشن شده و مسجد جمکران که به همّت جناب سید ابوالحسن الرضا بنیان گذاری شده پس از کوفه مهمترین مرکز اجتماع یاوران امام عصر عجّل الله تعالی له الفرج در سطح جهان باشد.

علماء و محدّثین بزرگ شیعه این مأموریّت را بطور تفصیل در کتاب هایی مانند مونس الحزین ، تاریخ قم ، نجم الثاقب و ده ها کتاب دیگر ذکر کرده اند. گرچه بسیاری از امامزادگان مأموریّت های سرّی و علنی داشته و دارند ولی محدّثین و علماء بزرگ شیعه مأموریّتی را از اول غیبت صغری تاکنون، نظیر مأموریّت امامزادۀ عظیم الشأن سید ابوالحسن الرضا ذکر نکرده اند.

و با توجه به این نکته که در زمانی که ایشان در قم زندگی می کرده اند (صدها نفر از امامزادگان معظّم دیگر در این شهر بوده اند) و حضرت بقیّة الله الأعظم ارواحنا فداه جناب سید ابوالحسن الرضا را برای انجام این مأموریّت انتخاب می کنند محبوبیت و جلالت آن بزرگوار روشنتر می شود.

جناب سید ابوالحسن الرضا علاوه بر صفات معنوی از حشمت و جلالت مادّی نیز برخوردار بوده اند.

زیارتگاه ایشان در محلّۀ موسویان ، منزل شخصی ایشان بوده است . چون عده ای از سادات رضائی یعنی امام زادگانی که از اولاد امام رضا علیه السلام بودند و از فرزندگان و اولاد جناب موسی مبرقع بودند در آن محله سکونت داشتند آن مکان به محلّۀ موسویان (نزدیک فلکۀ نکوئی شهر مقدس قم) معروف بوده است.

تا زمان حیات ایشان مردم برای استشفاء به حضور آن بزرگوار می رفتند و با تبرّک جستن به زنجیرهایی که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف مکان مسجد جمکران را با آنها تعیین کرده بودند، شفا می گرفتند. این شفایابی که برای عموم مردم آن زمان واقع می شد یکی از ادلّۀ صحّت این جریان می باشد. پس از رحلت جناب سید ابوالحسن الرضا آن زنجیرها ناپدید شد.

 

منبع: یادداشت های چاپ نشده شخصی ص 1540

 

 

بازدید : 1424
بازديد امروز : 3901
بازديد ديروز : 21751
بازديد کل : 128914973
بازديد کل : 89547472