حضرت امام صادق علیہ السلام نے فرمایا : اگر میں ان(امام زمانہ علیہ السلام) کے زمانے کو درک کر لیتا تو اپنی حیات کے تمام ایّام ان کی خدمت میں بسر کرتا۔
نظم جهان در پرتو ظهور

    نظم جهان در پرتو ظهور

تاكنون براى رهايى و نجات از اين وضع آشفته و سامان بخشيدن به نظام زندگى مردم جهان ، افراد زيادى پروژه‏ هاى اقتصادى فراوانى را عرضه نموده‏ اند ، و گروه‏هايى به عنوان دفاع از حقوق بشر به بحث و گفتگو پرداخته‏ اند ، و افراد بسيارى به عنوان دفاع از حقوق مردم و نجات افراد ضعيف قيام نموده و در طول تاريخ بشريّت خون ميليون‏ها نفر از مردم را به عنوان از بين بردن ظلم به زمين ريخته‏ اند ، ولى نه نظام زندگى مردمان جهان سامان يافته است و نه از نجات و رهايى افراد ضعيف خبرى هست .

    كشتارها و جنايت‏هايى  كه بوده ، همچنان وجود دارد و همچنان ادامه خواهد داشت ؛ تا آن زمان كه برنامۀ صحيح سامان‏يابى زندگى انسانها پياده شود .

    از نظر آگاهان از چگونگى آفرينش انسان‏ها و آنان كه حتّى با اتم‏هاى وجودى هر انسان و هر موجودِ ديگر آشنا مى‏ باشند ، بشريّت در زمانى روى سعادت و نجات را خواهد ديد كه با رهبرى صحيحى كه با تمام اسرار وجود انسان و آفرينش بشر و نيازهاى واقعى او آشنا است ، هدايت شود . و تا آن زمان كه افرادى كه نه تنها از شناخت ديگران ، بلكه از شناخت وجود خود و نيازهاى واقعى جسم و جان خويش بى‏ خبرند بر مردمان حكومت مى‏ كنند ، نظام زندگى انسان‏ها سامان نيافته و نخواهد يافت و همچنان فرهنگى نابرابر و ظالمانه بر مردمانِ جهان حكومت خواهد نمود .

    از نظر مكتبِ ما ، بايد يك حكومتِ عدل جهانى بر تمام كرۀ خاكى حكومت كند و اقتدار و ولايت او آن چنان گسترده و عميق باشد كه براى پياده كردن دستورات حكومتى خويش از نيروى‏ هاى فوق‏ العاده ولايى برخوردار باشد ؛ نه آن كه براى بقاء حكومت خود بر اثر ضعف و كمبود مجبور به ظلم و ستم و خونريزى باشد .

    از نظر مكتب خاندان وحى عليهم السلام ، گشايش و نجات جهانيان در صورتى انجام خواهد گرفت كه اولياء خداوند - كه داراى ولايت و قدرت‏هاى مافوق بشرى هستند - نظام امور مردم را در دست گيرند و با استفاده از اقتدار و شناختى كه نسبت به نيازهاى جامعه دارند ، مردم را رهبرى و هدايت نمايند ؛ و گرنه تباهى‏ ها همچنان ادامه خواهد يافت و جهان و جهانيان را آلوده و گرفتار خواهد ساخت.

    امام صادق عليه السلام - در يكى از زيارت‏هاى روز عاشورا - به عبداللَّه بن سنان فرمودند: بگو :

 أَللَّهُمَّ إِنَّ سُنَّتَكَ ضائِعَةٌ ، وَأَحْكامَكَ مُعَطَّلَةٌ ، وَعِتْرَةَ نَبِيِّكَ فِي الْأَرْضِ هائِمَةٌ . أَللَّهُمَّ فَأَعِنِ الْحَقَّ وَأَهْلَهُ ، وَاقْمَعِ الْباطِلَ وَأَهْلَهُ ، وَمُنَّ عَلَيْنا بِالنَّجاةِ ، وَاهْدِنا إِلَى الْإيمانِ ، وَعَجِّلْ فَرَجَنا ، وَانْظِمْهُ بِفَرَجِ أَوْلِيائِكَ ، وَاجْعَلْهُمْ لَنا وُدّاً ، وَاجْعَلْنا لَهُمْ وَفْداً .(2)

 خداوندا ؛ سنّت تو ضايع شده و احكام تو جارى نمى‏ گردد و عترت پيامبرت در زمين سرگردان مى‏ باشند .

 خداوندا ؛ حقّ و اهل حقّ را يارى نموده و باطل و اهل آن را ريشه‏ كن نما . و با نجات بر ما منّت گذار و ما را به سوى ايمان هدايت فرما و فرج ما را تعجيل نموده و با فرج اولياء خودت سامان ده و آنان را براى ما دوستِ نزديك قرار ده و ما را بر آنان با شوكت وارد بگردان .

    بنابراين ، گشايش و نجات ما در صورتى تحقّق يافته و نظم و سامان مى‏ يابد كه براى اولياء خداوند فرج و ظهور واقع شود . پس ظهور و پياده شدن حكومت عدل خاندان وحى عليهم السلام ، نجات‏بخش ما ، سامان دهندۀ وضع ما و وسيلۀ گشايش كار ما مى‏ باشد ؛ زيرا ممكن نيست جامعۀ بشرى در آسايش بوده و راه‏ها براى مردم گشوده باشد ، ولى آنان كه گشايش‏ها و آسايش‏ها با نگاه كيميا اثر آنان انجام مى‏ پذيرد ، در غيبت و ناراحتى به سر برند .

    پس بايد - همان گونه كه در اين زيارت آمده است - از خداوند مهربان بخواهيم كه او زمان گشايش و رهايى ما را كه با ظهور اولياء خودش قرار داده برساند و به امور ما نظم و سامان دهد ، و ما را از ياوران آن بزرگواران كه سرانجام سراسر جهان را از گرفتاريها رها ساخته و اوضاع آشفتۀ آن را سر و سامان خواهند بخشيد ، قرار دهد .

    ما بايد توجّه داشته باشيم كه جهان اگرچه بر طبق اسباب طبيعى سير مى‏ كند ؛ ولى اين ، به آن معنى نيست كه جريان تمام امور به دست اسباب سپرده شده و از ماوراى طبيعت آثارى مشاهده نمى‏ شود؛ بلكه عوامل غيبى داراى نقش بسيار مهمّى در واقع شدن كارها مى‏ باشند و كاملاً مراقب اسباب ظاهرى هستند .

    اگرچه اكنون در ظاهر جهان در دست عوامل طبيعى است و نقش عالم غيب بر عموم مردم ناشناخته باقى مانده و به آن توجّهى ندارند ؛ ولى در روزگار ظهور كه عصر آشكار شدن عوامل واقعى جهان آفرينش است ، انسان‏ها با جهش به سوى شناخت عوامل ماوراى طبيعت، دلبستگى خود را به اسباب و عوامل طبيعى كنار مى‏ نهند ، و از نقش و تأثير عالم غيب در جهانِ هستى آگاه خواهند شد .

    گرايش آنان در آن روزگار پرشكوه به سوى عالم غيب نه تنها باعث پيشرفت شگفت ‏انگيزشان در شناخت امور معنوى مى ‏شود بلكه از جنبه هاى طبيعى نيز گام‏هاى فوق ‏العاده ‏اى برخواهند داشت كه تمدن كنونى در برابر آن بسيار ناچيز است .

    و با همۀ پيشرفت‏هايى كه در امور طبيعى خواهند داشت ، بر اثر معرفت ، شناخت و آگاهى آنان از حقايق جهان هستى ، هيچ گاه فقط جهان را جهان اسباب و دنيا را دنياى ابزار مادّى نمى‏ دانند ، بلكه بر اثر فراگيرشدن آشنايى مردم با مقام نورانى حضرت بقيّة اللَّه الأعظم ارواحنا فداه با ديد ديگرى به جهان مى‏ نگرند و با عنايات خداوند بزرگ ، آن حضرت را امير عالم هستى دانسته و ولايت آن حضرت را در همۀ امور طبيعى و غير طبيعىِ عالم ، گسترده مى‏ بينند .


2) صحیفۀ مهدیه (مترجم): 276.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ملاحظہ کریں : 14433
آج کے وزٹر : 28452
کل کے وزٹر : 94441
تمام وزٹر کی تعداد : 134300925
تمام وزٹر کی تعداد : 92906203