امام صادق علیه السلام : اگر من زمان او (حضرت مهدی علیه السلام ) را درک کنم ، در تمام زندگی و حیاتم به او خدمت می کنم.
اراده و نيّت خود را تقويت كنيد

اراده و نيّت خود را تقويت كنيد

   ملاّ صالح مازندرانى با نيّت قوى و تصميم جدّى، با تمام كمبودهايى كه در او وجود داشت، به مراحل عالى علمى دست يافت. اگر مى ‏خواهيد خداوند به ‏شما نيز عنايت كند و از شما دستگيرى نمايد، در تصميم‏ گيرى و نيّت خود كوتاهى نورزيد. حضرت اميرالمؤمنين ‏عليه السلام در يكى از نامه‏ هاى خود مى‏ نويسند:

فَاِنَّ اللَّهَ يُعْطِي الْعَبْدَ بِقَدْرِ نِيَّتَهِ.(13)

بدرستى كه خداوند هر بنده ‏اى را به قدر نيّتش عطا مى ‏فرمايد.

   ارزش نيّت هر انسان هر قدر باشد، مزدى كه خدا به او مى‏ دهد به همان‏ ميزان است. نيّت شما هر چه بهتر و خالص تر باشد، از اجر و ثوابى افزون تر برخوردار خواهيد شد.

   بنابراين بايد به بها دادن به نيّت خود بيفزائيد، نه به زينت دادن به اعمال خود!

   مردان خدا براى رسيدن به اهداف بزرگ و ارزنده خود، نياز كامل به توفيق‏ و عنايات خداوند متعال دارند، و عنايت و كمك خداوند به ميزان نيّت آنان است.

   در روايتى كه مى ‏آوريم، امام صادق ‏عليه السلام پرده از اين راز برمى‏ دارند. آن ‏حضرت مى ‏فرمايند:

اِنَّما قَدَّرَ اللَّهُ عَوْنَ الْعِبادِ عَلى قَدْرِ نِيَّاتِهِمْ، فَمَنْ صَحَّتْ نِيَّتُهُ تَمَّ عَوْنُ ‏اللَّهِ لَهُ وَمَنْ قَصُرَتْ نِيَّتُهُ، قَصُرَ عَنْهُ الْعَوْنُ بِقَدْرِ الَّذي قَصُرَ.(14)

خداوند به قدر نيّت مردم، كمك به آنان را مقدّر مى ‏فرمايد؛ هر كسى كه از نيّت‏ صحيح و كامل برخوردار باشد، كمك خداوند به او به صورت كامل انجام‏ مى‏ گيرد و هر كس در نيّتش قصور داشته باشد، به همان مقدار كمك به او تقليل‏ مى ‏يابد.

   در اين گفتار امام صادق ‏عليه السلام يكى از رازهاى كاميابى مردان بزرگ و عدم‏ موفقيت ديگران را بيان مى‏ فرمايند؛ زيرا رمز كمكهاى الهى به مردم را، نيّت ‏خود آنان معرفى مى ‏نمايند.

   نيّت و تصميم، آن قدر كارساز و پرقدرت است كه اگر تصميم خود را تقويت كنيد، ضعف جسمى شما برطرف مى‏ شود و از لحاظ بدنى نيز آمادگى ‏انجام برنامه ‏هاى سنگين را خواهيد داشت. زيرا قدرت نيّت و قصد، درهم شكننده ضعف بدنى شما خواهد بود.

   حضرت امام صادق‏ عليه السلام مى ‏فرمايند:

ما ضَعُفَ بَدَنٌ عَمَّا قَوِيَتْ عَلَيْهِ النِّيَّةُ.(15)

هيچ بدنى داراى ضعف از چيزى كه نيّت نسبت به آن قوى گشته نشده است.

   بسيارى از ورزشكاران و آنان كه تمرينات رزمى را انجام مى‏ دهند، ازتقويت نيروهاى روحى، بيش از تمرين ‏هاى جسمى استفاده مى ‏كنند؛ زيرا دريافته‏ اند كه كاربرد تقويت فكر و اراده و قدرت در تصميم‏ گيرى و نيّت، بيشتر در قوى ساختن اندام اثر دارد.

   اكنون بسيارى از افراد معتقدند، جوانى و قدرت، يا پيرى و ضعف، از يك ‏منشاء غير جسمى سرچشمه مى‏ گيرد؛ آنان مى‏ گويند: هاله اثيرى كه اطراف ‏بدن همه انسانها را فرا گرفته است، در قوّت و ضعف جسم انسان كاملاً مؤثّراست.

   گرچه اين موضوع مورد قبول همگان نيست؛ ولى بنابراين فرض، مى‏ توان ‏گفت: فكر و انديشه در هاله اثيرى، و هاله در صحّت و سقم بدن و يا قدرت وضعف آن و حتّى در حيات و مرگ بدن، مؤثّر است.


13) بحار الأنوار: 588/33.

14) بحار الأنوار: 211/70.

15) امالى صدوق: 198، به نقل بحار الأنوار: 205/7.

 

    بازدید : 9660
    بازديد امروز : 8559
    بازديد ديروز : 23197
    بازديد کل : 128880798
    بازديد کل : 89530379